Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 312]

Pieczarki faszerowane z grilla

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pieczarki faszerowane z grilla to szybki pomysł na smaczną przekąskę, a na grillu kompaktowym można je zrobić i w niepogodę.

Pieczarki faszerowane z grilla

Składniki:

Pieczarki faszerowane z grilla

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane z grilla

Etap 1:

Pieczarki faszerowane z grilla
Warzywa pokroić i podsmażyć aby zmiękły.

Pieczarki umyć i usunąć trzonki, tak aby zostały same kapelusze.Cukinię, paprykę, cebulę i suszone pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, aby zmiękły. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.

Etap 2:

Pieczarki faszerowane z grilla
Kapelusze napełnić farszem i grillować na dobrze rozgrzanej płycie.

Pieczarki posolić i napełnić przygotowanym farszem. Grillować przez kilka minut. (Ja użyłam grilla kompaktowego i grillowałam górną i dolną płytą). Ciepłe pieczarki posypać startym serem i pokrojonym szczypiorkiem. Podawać z ulubionym sosem.