pieczeń rzymska

AguchaZ

Szef Kuchni
Przepisy: 35
pieczeń rzymska
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moje dzieci traktują to jako trochę inne kotlety mielone ,można to traktować jako danie obiadowe ale tez jako pieczeń na zimno do kanapek


trudność: łatwe
czas:

pieczeń rzymska - SKŁADNIKI:

  • bułka tarta (zależy jakie jest mięso,jak chude to wystarczą dwie łyżki stołowe

pieczeń rzymska - PRZYGOTOWANIE:

cebulę drobno kroimy,natkę pietruszki myjemy i drobniutko siekamy,,razem z cebulą dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy na gładką masę, jajko ucieramy z mlekiem i łączymy z bułką tartą , powstałą masę dodajemy do mięsa,solimy i pieprzymy do smaku, następnie wyrabiamy na jednolita gładką masę, przekładamy do prostokątnej blaszki(najlepiej keksówki),wyłożonej papierem do pieczenia,formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni i pieczemy ok. 40-45 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pieczeń rzymska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpety w sosie pomidorowym Cavatappi z mięsem i kukurydzą Pulpeciki meksykańskie z cynamonem
Cebulowe wieprzowe kotlety mielone Jajko ukryte w mielonym Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem
Klops z pieczarkami i czerwoną skorupką Mielone z sosem grzybowym Kotlety mielone z groszkiem i musztardą
Zapiekanka z mięsem mielonym Pulpety w sosie koperkowym Pieczeń z jajkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane