pieczeń rzymska

AguchaZ

Szef Kuchni
Przepisy: 35
pieczeń rzymska
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moje dzieci traktują to jako trochę inne kotlety mielone ,można to traktować jako danie obiadowe ale tez jako pieczeń na zimno do kanapek


trudność: łatwe
czas:

pieczeń rzymska - SKŁADNIKI:

  • bułka tarta (zależy jakie jest mięso,jak chude to wystarczą dwie łyżki stołowe

pieczeń rzymska - PRZYGOTOWANIE:

cebulę drobno kroimy,natkę pietruszki myjemy i drobniutko siekamy,,razem z cebulą dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy na gładką masę, jajko ucieramy z mlekiem i łączymy z bułką tartą , powstałą masę dodajemy do mięsa,solimy i pieprzymy do smaku, następnie wyrabiamy na jednolita gładką masę, przekładamy do prostokątnej blaszki(najlepiej keksówki),wyłożonej papierem do pieczenia,formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni i pieczemy ok. 40-45 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pieczeń rzymska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami Kotleciki mielone z jajkiem Kolorowe kotleciki z piekarnika
Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika
Kotlety mielone nadziewane ogórkami kiszonymi Wielkanocna pieczeń z jajkiem Sos z podsmażaną cebulką i zrazami
Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika Mielone z żółtkami Mielone z niespodzianką z sosem pieczarkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane