pieczeń rzymska

AguchaZ - Przepis na: pieczeń rzymska offline

Szef Kuchni
Przepisy: 35
pieczeń rzymska
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moje dzieci traktują to jako trochę inne kotlety mielone ,można to traktować jako danie obiadowe ale tez jako pieczeń na zimno do kanapek


trudność: łatwe
czas:

pieczeń rzymska - SKŁADNIKI:

  • jest mięso,jak chude to wystarczą dwie łyżki stołowe),4 łyżki stołowe mleka,sól ,pieprz

pieczeń rzymska - PRZYGOTOWANIE:

cebulę drobno kroimy,natkę pietruszki myjemy i drobniutko siekamy,,razem z cebulą dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy na gładką masę, jajko ucieramy z mlekiem i łączymy z bułką tartą , powstałą masę dodajemy do mięsa,solimy i pieprzymy do smaku, następnie wyrabiamy na jednolita gładką masę, przekładamy do prostokątnej blaszki(najlepiej keksówki),wyłożonej papierem do pieczenia,formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni i pieczemy ok. 40-45 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pieczeń rzymska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką
Kabaczek z mięsem Mięso mielone z ryżem i boczkiem Makaron z mięsem i kalarepką
Kotleciki mielone Kotleciki mielone z dynią i szczypiorkiem Klopsy z musztardą i cebulką
Kotleciki z ryżem i marchewką Pieczeń domowa-alla mielonka Meksykańska uczta

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane