pieczeń rzymska

AguchaZ - Przepis na: pieczeń rzymska offline

Szef Kuchni
Przepisy: 35
pieczeń rzymska
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moje dzieci traktują to jako trochę inne kotlety mielone ,można to traktować jako danie obiadowe ale tez jako pieczeń na zimno do kanapek


trudność: łatwe
czas:

pieczeń rzymska - SKŁADNIKI:

  • jest mięso,jak chude to wystarczą dwie łyżki stołowe),4 łyżki stołowe mleka,sól ,pieprz

pieczeń rzymska - PRZYGOTOWANIE:

cebulę drobno kroimy,natkę pietruszki myjemy i drobniutko siekamy,,razem z cebulą dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy na gładką masę, jajko ucieramy z mlekiem i łączymy z bułką tartą , powstałą masę dodajemy do mięsa,solimy i pieprzymy do smaku, następnie wyrabiamy na jednolita gładką masę, przekładamy do prostokątnej blaszki(najlepiej keksówki),wyłożonej papierem do pieczenia,formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni i pieczemy ok. 40-45 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pieczeń rzymska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Cukinia faszerowana Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią Kotleciki mięsno ziemniaczane
Makaron z mięsnym sosem Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamone Kotlety mielone z cebulką
Kotlety mielone z jabłkiem Spring rolls z mięsem mielonym Kotlety mielone ze szczypiorkiem
Krokiety z mięsem Naleśniki z meksykańskim farszem Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane