Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pieczeń z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Po upieczeniu pieczeń posypujemy cebulą pokrojoną w kostkę.

Pieczeń z musztardą

Składniki:

Pieczeń z musztardą

 

  • 70 kg mięsa wieprzowego od szynki
  • zalewa:
  • 150 ml oliwy
  • 50 ml musztardy
  • po 1/2 łyżeczki majeranku, tymianku i rozmarynu
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z musztardą
Drobno pokrojoną cebulę mieszamy z roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Mieszanką nacieramy mięso i umieszczamy je na ruszcie. W tym czasie sporządzamy zalewę: mieszamy oliwę
z musztardą i ziołami tymiankiem, rozmarynem i majerankiem. Kiedy jedna strona mięsa się przyrumieni obracamy je na drugą stronę i smarujemy zalewą. Czynność tą powtarzamy kilka krotnie.

Tagi:

mięso szynka