Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pieczeń z pieczarkami i papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszna pieczeń wieprzowa z pieczarkami i papryką. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam gorąco!!!

Pieczeń z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z pieczarkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z pieczarkami i papryką
Łopatkę zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Pieczarki pokrój w ćwiartki i smaż 8 minut na oliwie. Papryki oraz cebulę obierz, pokrój w kostkę. Razem smaż na oliwie około 5 minut. Do zmielonego mięsa dodaj pieczarki, paprykę z cebulą, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Masę przełóż do foremki keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Pieczeń z pieczarkami i papryką
Łopatkę zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa.
Pieczeń z pieczarkami i papryką
Pieczarki pokrój w ćwiartki i smaż 8 minut na oliwie. Papryki oraz cebulę obierz, pokrój w kostkę. Razem smaż na oliwie około 5 minut.
Pieczeń z pieczarkami i papryką
Do zmielonego mięsa dodaj pieczarki, paprykę z cebulą, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
Pieczeń z pieczarkami i papryką
Masę przełóż do foremki keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.