Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pieczeń z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zwykłą pieczeń wzbogaciłam o pieczarki, bardzo smakowała nam na kanapkach. Ale można również podać z ziemniakami i surówką na obiad.

Pieczeń z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć, zmielić w maszynce do mięsa. Wrzucić do miski. Wbić jajko i wyrobić dokładnie. Do mięsa wsypać bułkę tartą, dodać koperek, czosnek, sól i pieprz, dodać majeranek i gałkę. Wymieszać ponownie. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, cebulę posiekać drobno. Warzywa wrzucić do mięsa, ponownie wyrobić. Połowę masy nałożyć do małej keksówki, ułożyć osączone pieczarki, lekko wcisnąć w mięso. Następnie nałożyć drugą połowę masy mięsnej, docisnąć i wyrównać. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. 
Pieczeń z pieczarkami
Do mięsa wsypać bułkę tartą, dodać koperek, czosnek, sól i pieprz, dodać majeranek i gałkę. Wymieszać ponownie.
Pieczeń z pieczarkami
Marchew obrać, zetrzeć na tarce, cebulę posiekać drobno. Warzywa wrzucić do mięsa, ponownie wyrobić.
Pieczeń z pieczarkami
Połowę masy nałożyć do małej keksówki, ułożyć osączone pieczarki, lekko wcisnąć w mięso.
Pieczeń z pieczarkami
Następnie nałożyć drugą połowę masy mięsnej, docisnąć i wyrównać. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach.