aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Pieczone a'la krokieciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Na ciepło świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu lub na zimno jako samodzielna przekąska

Pieczone a'la krokieciki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczone a'la krokieciki

 

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 10 dag grzybów
  • 1 cebula
  • 20 dag kiełbasy
  • 2 łyżi oleju
  • sól, pieprz
  • opakowanie ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

Pieczone a'la krokieciki
Grzyby zalej wodą i namocz przez noc. Następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie. Na oleju podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, dodaj pokrojoną kapustę i chwilę razem podsmaż. Zimną kapustę z cebulą oraz osączone grzyby i kiełbasę przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Całość dopraw solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozłóż na stolnicy i delikatnie rozwałkuj. Wzdłuż brzegu nałóż porcję farszu i zwiń w rulon. Następnie ostrym nożem zrób niewielkie nacięcia z góry.Pokrój na paszteciki i przełóż na blachę. Gotowe bułeczki przed pieczeniem posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym do 180C piekarniku przez ok 20-25 min
Pieczone a'la krokieciki
Pieczone a'la krokieciki