dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pieczony schab z farszem gryczanym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pieczony schab z farszem z kaszy gryczanej, ogórka kiszonego i koperku. Przepyszne mięsko, polecam:)

Pieczony schab z farszem gryczanym

Składniki:

Pieczony schab z farszem gryczanym

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab z farszem gryczanym

Pierwszy etap:

Pieczony schab z farszem gryczanym
Cebulę chwilę smażymy z kaszą i ogórkiem.

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Cebule siekamy i szklimy na rozgrzanej oliwię.

Dodajemy kaszę i pokrojonego w drobno kostkę ogórka. Chwilę smażymy. Dodajemy żółtko, koperek i doprawiamy do smaku.

Drugi etap:

Pieczony schab z farszem gryczanym
Mięso przecinamy i nacieramy przyprawami.

Mięso nacinamy aby można było je rozłożyć jak książkę. Nacieramy solą, pieprzem i rozmarynem odstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki.

Trzeci etap:

Pieczony schab z farszem gryczanym
Schab faszerujemy nadzieniem i ciasno zwijamy.

Mięso faszerujemy farszem gryczanym. Zwijamy i okręcamy sznurkiem lub spinamy wykałaczkami. Wierzch nacieramy papryką i posypujemy rozmarynem.

Przekładamy do rękawa foliowego i pieczemy ok 1 1/2 godziny w 200 stopniach.

Smacznego!


Tagi:

schab