Sposób przygotowania:
Kaszowe medaliony z brukselką i serem
Brukselkę oczyszczamy i gotujemy. Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na patelni, dodając następnie pokrojoną cebulę i poszatkowany czosnek. Kaszę gotujemy wg wskazań na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
W dużej misce łączymy składniki- kaszę, pieczarki z cebulą i czosnkiem, rozdrobnioną brukselką.
Dodajemy jajka, mąkę i starty żółty ser. Całość doprawiamy ostrą papryką, pieprzem oraz solą.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dużą łyżką kładziemy i smażymy do momentu powstania "skorupki".
Osuszamy z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Układamy na talerzu przyozdabiając kleksem kwaśnej, gęstej śmietany i zieleniną ( u mnie źdźbła szczypioru).
Polecam serdecznie i smacznego! :)
W dużej misce łączymy składniki- kaszę, pieczarki z cebulą i czosnkiem, rozdrobnioną brukselką.
Dodajemy jajka, mąkę i starty żółty ser. Całość doprawiamy ostrą papryką, pieprzem oraz solą.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dużą łyżką kładziemy i smażymy do momentu powstania "skorupki".
Osuszamy z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Układamy na talerzu przyozdabiając kleksem kwaśnej, gęstej śmietany i zieleniną ( u mnie źdźbła szczypioru).
Polecam serdecznie i smacznego! :)
Magdalena88
niezły kąsek
Zsa Zsa
Zsa Zsa
Dziękuję uprzejmie i proszę o relacje jak wyszły :) Jeśli brukselka jest spora warto ją troszkę rozdrobnić, co do smażenia kotleciki muszą się ładnie przysmażyć, aby przy obracaniu się nie rozleciały (podobnie jak przy plackach). Pozdrawiam! :)
Zsa Zsa
Dziękuję uprzejmie :) Właśnie te różne konfiguracje to jest to! Jako podstawa kotleciki z kaszy z różnymi warzywami niekoniecznie brukselką, a do tego rozmaite sosy, np. pieczarkowy. Polecam, bo kasza wcale nie musi być nudna :)