Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pierogi kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Trochę inne,ale naprawdę pyszne pierogi.

Pierogi kakaowe

Składniki:

Pierogi kakaowe

 

  • Ciasto;
  • 40dag.mąki,
  • 4 jajka,
  • 5dag.kakao,
  • 5dag.rozpuszczonego masła
  • Farsz;
  • 40dag.serka mascarpone,
  • 20dag.ciasteczek migdałowych(najlepiej amaretti),
  • 1 łyżka likieru amaretto,
  • 2 jajka,
  • sól

Sposób przygotowania:

Pierogi kakaowe
Wymieszać mąkę z jajkami i zagniatać ciasto,dodając kakao,a kiedy składniki zaczną się łączyć dodawać stopniowo rozpuszczone masło i wyrobić gładkie ciasto.Następnie uformować z niego kulę i odstawić na 20min.Serek mascarpone wymieszać z jajkami,likierem i pokruszonymi migdałowymi ciasteczkami.Ciasto rozwałkować i wycinać z niego kwadraty(6cm),na środek nakładać farsz,złożyć na pół i zlepiać.Pierogi wrzucać na lekko posolony wrzątek i po wypłynięciu gotować jeszcze przez chwilę.