Strona główna Pierś z kurczaka smażona w papierze

Pierś z kurczaka smażona w papierze

Drób, Kurczak « poprzedni | następny »
Bożena1968 - Przepis na: Pierś z kurczaka smażona w papierze offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 138
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Pierś z kurczaka smażona w papierze
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna soczysta pierś ..usmażona bez tłuszczu ..


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka smażona w papierze - SKŁADNIKI:

  • papier Saga/pergamin
  • pierś z kurczaka
  • przyprawy według własnych upodobań
  • oliwa

Pierś z kurczaka smażona w papierze - PRZYGOTOWANIE:

Pyszna soczysta pierś ..usmażona bez tłuszczu ..Kawałek pergaminu złożyć na pół .Posmarować oliwą [ można użyć pędzelka albo spray] i posypać dowolnymi przyprawami. Ułożyć kawałki pierś z kurczaka i złożyć 'papirus'. Smażyć na suchej rozgrzanej patelni przez 5-10 minut , potem przewrócić na druga stronę.  


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka smażona w papierze (strona 1 z 1)  
Wera

Wera
offline

2012-12-16 21:28
Robię tak samo, również na papierze Saga, tyle ze nie smaruję papieru oliwą, robię całkowicie bez tłuszczu i też wychodzi przepyszne i na pewno zdrowsze niż te gotowe papirusy z utwardzanym tłuszczem :))
Skomentuj
Oceń:
0
Tuś

Tuś
offline

2012-12-17 00:23
Jadłam pierś robioną i tym i tym sposobem. Wybieram papier Saga, własny sposób przyrządzenia, dobór ilości przypraw zdecydowanie wygrywa.
Skomentuj
Oceń:
0
yacha

yacha
offline

2012-12-19 13:35
Bardzo często tak robię, taka zdrowa pozostałość po diecie. Kiedyś smażyłam tak, bo musiałam się ograniczać, a teraz robię tak, bo wychodzi na prawdę smacznie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka
Pierś z kurczaka z makaronem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane