Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 138]

Pierś z kurczaka smażona w papierze

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna soczysta pierś ..usmażona bez tłuszczu ..

Pierś z kurczaka smażona w papierze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka smażona w papierze

  • papier Saga/pergamin
  • pierś z kurczaka
  • przyprawy według własnych upodobań
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka smażona w papierze

Pyszna soczysta pierś ..usmażona bez tłuszczu ..Kawałek pergaminu złożyć na pół .Posmarować oliwą [ można użyć pędzelka albo spray] i posypać dowolnymi przyprawami. Ułożyć kawałki pierś z kurczaka i złożyć 'papirus'. Smażyć na suchej rozgrzanej patelni przez 5-10 minut , potem przewrócić na druga stronę.  

Redakcja poleca: