Strona główna Pierś z kurczaka smażona w papierze

Pierś z kurczaka smażona w papierze

Drób, Kurczak « poprzedni | następny »
Bożena1968 - autor przepisu Pierś z kurczaka smażona w papierze offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 119
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Pierś z kurczaka smażona w papierze
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna soczysta pierś ..usmażona bez tłuszczu ..


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka smażona w papierze - SKŁADNIKI:

  • papier Saga/pergamin
  • pierś z kurczaka
  • przyprawy według własnych upodobań
  • oliwa

Pierś z kurczaka smażona w papierze - PRZYGOTOWANIE:

Pyszna soczysta pierś ..usmażona bez tłuszczu ..Kawałek pergaminu złożyć na pół .Posmarować oliwą [ można użyć pędzelka albo spray] i posypać dowolnymi przyprawami. Ułożyć kawałki pierś z kurczaka i złożyć 'papirus'. Smażyć na suchej rozgrzanej patelni przez 5-10 minut , potem przewrócić na druga stronę.  



Komentarze do Pierś z kurczaka smażona w papierze (strona 1 z 1)  
Wera

Wera
offline

2012-12-16 21:28
Robię tak samo, również na papierze Saga, tyle ze nie smaruję papieru oliwą, robię całkowicie bez tłuszczu i też wychodzi przepyszne i na pewno zdrowsze niż te gotowe papirusy z utwardzanym tłuszczem :))
Skomentuj
Oceń:
0
Tuś

Tuś
offline

2012-12-17 00:23
Jadłam pierś robioną i tym i tym sposobem. Wybieram papier Saga, własny sposób przyrządzenia, dobór ilości przypraw zdecydowanie wygrywa.
Skomentuj
Oceń:
0
yacha

yacha
offline

2012-12-19 13:35
Bardzo często tak robię, taka zdrowa pozostałość po diecie. Kiedyś smażyłam tak, bo musiałam się ograniczać, a teraz robię tak, bo wychodzi na prawdę smacznie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Makaron z kurczakiem i szparagami Filet nadziewany pomidorem i bazylią
Pasztet drobiowy ze śliwką Grillowany kurczak po tajsku Gulasz drobiowy w sosie pomidorowym
Golonka z grzybami i kiełkami fasoli mung Filet z kurczaka nadziany suszonymi pomidorami Kurczak po węgiersku
Cebulowy filet z kurczaka Filet nadziewany fetą i pomidorem Makaron chiński z kurczakiem i warzywami
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane