Strona główna Pierś z kurczaka smażona w papierze

Pierś z kurczaka smażona w papierze

Drób, Kurczak « poprzedni | następny »
Bożena1968

Mistrz Kuchni
Przepisy: 138
zdjęcia: 1 z 4
Pierś z kurczaka smażona w papierze
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna soczysta pierś ..usmażona bez tłuszczu ..


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka smażona w papierze - SKŁADNIKI:

  • papier Saga/pergamin
  • pierś z kurczaka
  • przyprawy według własnych upodobań
  • oliwa

Pierś z kurczaka smażona w papierze - PRZYGOTOWANIE:

Pyszna soczysta pierś ..usmażona bez tłuszczu ..Kawałek pergaminu złożyć na pół .Posmarować oliwą [ można użyć pędzelka albo spray] i posypać dowolnymi przyprawami. Ułożyć kawałki pierś z kurczaka i złożyć 'papirus'. Smażyć na suchej rozgrzanej patelni przez 5-10 minut , potem przewrócić na druga stronę.  


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka smażona w papierze (strona 1 z 1)  
Wera

Wera

2012-12-16 21:28
Robię tak samo, również na papierze Saga, tyle ze nie smaruję papieru oliwą, robię całkowicie bez tłuszczu i też wychodzi przepyszne i na pewno zdrowsze niż te gotowe papirusy z utwardzanym tłuszczem :))
Skomentuj
Oceń:
0
Tuś

Tuś

2012-12-17 00:23
Jadłam pierś robioną i tym i tym sposobem. Wybieram papier Saga, własny sposób przyrządzenia, dobór ilości przypraw zdecydowanie wygrywa.
Skomentuj
Oceń:
0
yacha

yacha

2012-12-19 13:35
Bardzo często tak robię, taka zdrowa pozostałość po diecie. Kiedyś smażyłam tak, bo musiałam się ograniczać, a teraz robię tak, bo wychodzi na prawdę smacznie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Pieczony kurczak z sosem czekoladowym Roladki drobiowe z  bananem i  śliwką Brokułowe udka  z serem
Udka faszerowane brokułami Paprykowy kurczak Gulasz indyczy z kaszą
Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka Mięsny warkocz chlebowy Udka w pomidorach
Pierś w cieście imbirowym Kurczak duszony w winie Nadziewana pierś

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane