jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Pierś z kurczaka z dynią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

To mało tuczący specjał późnego lata lub jesieni:).

Pierś z kurczaka z dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z dynią

 

  • Składniki:
  • 400 g piersi z kurczaka,
  • 200-250 g białego ryżu,
  • 300g miąższu z dyni,
  • 1 por,
  • Pęczek natki pietruszki,
  • Sól (jako dodatek do ugotowania ryżu),
  • Świeżo mielony czarny pieprz,
  • Świeżo mielona sól ziołowa,
  • Olej do smażenia,

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z dynią
Ryż gotujemy na sypko. Jeśli jest on gotowy, pakowany po 100 g to postępujemy wg przepisu na opakowaniu. Między czasie pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Pokrojoną oprószamy pieprzem oraz solą ziołową i smażymy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy do niej także pokrojoną w kostkę dynię. Razem smażymy do momentu jak dynia zacznie być miękka. Na koniec dodajemy pokrojonego pora. Całość smażymy jeszcze około 3 minuty. Doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz łączymy z ryżem oraz posiekaną natką pietruszki. Podajemy na ciepło.
Pierś z kurczaka z dynią
Ryz gotujemy na sypko wg przepisu na opakowaniu
Pierś z kurczaka z dynią
Pirś z kurczaka kroimy, nacieramy przyprawami i smażymy
Pierś z kurczaka z dynią
Do podsmażonego mięsa dodajemy dynię , a naste por
Pierś z kurczaka z dynią
Całość łączymy z natką pietruszki, dynią oraz ryżem