lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś z kurczaka z papryka czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne o wyrazistym smaku schabowe :)

Pierś z kurczaka z papryka czerwoną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka z papryka czerwoną

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z papryka czerwoną
Pierś 400 gram Kroje w plastry lekko tłukę . Na talerz wsypuje bułkę tarta i mąkę mieszam dodaje czerwona paprykę mielona sól pieprz i nadal mieszam. Rozbijam jajka i dodaje odrobinę soli czosnkowej roztrzepuję. Pierś maczam w jaku i bułce tartej z maka i smażę na patelni na rumiany kolo.r Podaje z ziemniakami.
Pierś z kurczaka z papryka czerwoną
Kotlety z pierssi z kurczaka kroje na plastry cienkie lekko tłuczę