ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Piersi z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo soczyste i smakowite filety

Piersi z grilla

Składniki:

Piersi z grilla

 

Sposób przygotowania:

Piersi z grilla
Piersi myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze kotlety. Rozbijamy piersi. Do miski wlewamy wino, oliwę. Czosnek obieramy, drobno kroimy i dodajemy do oliwy z winem. Dodajemy również nasiona kolendry, łyżeczke musztardy (najlepiej sarepskiej), sporą ilość ziół prowansalskich i wszystko razem dokładnie mieszamy. Do miski z przygotowaną marynatą wkłądamy rozbite piersi z kurczaka i odstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie piersi wyjmujemy, zawijamy po jednym kawałku w folię aluminiową i pieczemy na grillu.