angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Pietruszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Troszkę nietypowa zupa z pietruszką w roli głównej

Pietruszkowa

Składniki:

Pietruszkowa

 

  • 3szt pietruszki,
  • 30dag ziemniaków,
  • 1szt kromka chleba,
  • 3szt kostki rosołowej,
  • pół szklanki śmietany 18 proc,
  • 2łyżki natki piertuszki,
  • sól do smaku,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pietruszkowa
Pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić, zalać 6 szklankami rosołu z kostek. Włożyć rozdrobniony chleb i gotować 3min. Następnie zmiksować, przyprawić solą i pieprzem i wymieszać ze śmietaną. Posypać natką.

Tagi:

chleb