kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pikantna pieczeń cielęca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest pyszne ale cielecinka to juz zarełko z wyższej półki :(

Pikantna pieczeń cielęca

Składniki:

Pikantna pieczeń cielęca

 

Sposób przygotowania:

Pikantna pieczeń cielęca
Podsmażamy mięso na oleju, posypujemy solą i pieprzem. Dodajemy cebule pokrojoną w krążki, pomidorki pokrojone na połowy i pokrojone na plasterki marchewki. Dodajemy bazylię i tymianek.Wlewamy rosół i wino. Przykrywamy. Dusimy 1,5 godziny w temperaturze 200*C. Przed końcem dodajemy oliwki. Podajemy z białym pieczywem ozdobione świeżą bazylią.Smacznego!