Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pikantne podsmażane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ziemniaki z ostrą papryką i kolendrą są super.

Pikantne podsmażane ziemniaki

Składniki:

Pikantne podsmażane ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Pikantne podsmażane ziemniaki
Ugotowane ziemniaki odcedzić, wystudzić i pokroić w kostkę lub plasterki. Na rozgrzaną patelnię wlać olej, wsypać kminek i gorczycę, podsmażyć następnie dodać drobno posiekaną cebulę i pokrojone ziemniaki, zrumienić. W czasie smażenia oprószyć do smaku solą, ostrą mieloną papryką i kolendrą. Rumiane ziemniaki wyłożyć na półmisek i polać jogurtem. Ziemniaki podsmażane podawać na ciepło np. z jajkiem sadzonymi marchewką z groszkiem.

Tagi:

ziemniaki