Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Piórka cebulowe z dipem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetna przekąską na imprezę!

Piórka cebulowe z dipem czosnkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Piórka cebulowe z dipem czosnkowym

 

  • SKŁADNIKI:
  • duża cebula - 1 szt
  • jajko - 1 szt
  • bułka tarta - 100 g
  • olej do smażenia - 250 ml
  • Party Dip czosnkowy - 1 op
  • majonez - 50 g
  • jogurt naturalny - 50 g

Sposób przygotowania:

Piórka cebulowe z dipem czosnkowym
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cebulę obieramy , odkrawamy małe ” piętki z 2 stron. Nacinamy na 6 części ( nie rozcinając do końca ). P1720586 A następnie każdą z części jeszcze 2 razy nacinamy. P1720588 xxx Delikatnie , ale dokładnie moczymy w roztrzepanym i lekko osolonym jajku , a następnie w bułce tartej. Wkładamy do naczynia z mocno rozgrzanym olejem i smażymy kilka minut obracając od czasu do czasu. Odsączamy na papierowym ręczniku. Party dip czosnkowy mieszamy z jogurtem i majonezem , odstawiamy na 10 minut. Podajemy z cebulką. Gotowe!
Piórka cebulowe z dipem czosnkowym
Kroimy na 6 części ......................
Piórka cebulowe z dipem czosnkowym
Każdą częśc kroimy jeszcze dwukrotnie tak by powstały piórka