Placek Cappucino

Ciasta « poprzedni | następny »
pioge7 - Przepis na: Placek Cappucino offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 599
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Placek Cappucino
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

super pyszny placek, długo się go robi


trudność: trudne
czas:

Placek Cappucino - SKŁADNIKI:

  • CIASTO CAPPUCCINO,
  • 4 jajka
  • pół szklanki cappuccino o smaku śmietankowym
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • MASA
  • kostka margaryny
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • BISZKOPT
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • DODATKOWO
  • wiórki kokosowe

Placek Cappucino - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO CAPPUCCINO: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka i mieszać powoli. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia. Wmieszać do ciasta wolnymi ruchami łyżką. Na koniec dodać kawę cappucino. Piec 25 minut w 180 st.
MASA: Jajka wbić do rondelka, wsypać cukier. Miskę umieścić nad drugą miską, w której jest woda i ubijać aż zrobi się gesty krem. Musimy to robić na wolnym ogniu. Miska z wodą musi się pomału podgotowywać a w tej misce musi być garnek z jajkami i cukrem. Gdy będziemy mieć już gęsty krem schłodzić go. Margarynę utrzeć (najlepiej w makutrze) na puszysto i dokładać po łyżce kremu. Ostudzić.
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka i mieszać powoli. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta i mieszać łyżką. Piec 25 minut w 180 st.

Na placek cappuccino dajemy masę, przykrywamy biszkoptem. Smarujemy go odrobiną masy i posypujemy wiórkami.

Ustawienie (od góry):
Troszkę masy+ wiórki
Biszkopt
Masa
Placek Cappuccino


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placek Cappucino  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane