Placek Cappucino

Ciasta « poprzedni | następny »
pioge7 - Przepis na: Placek Cappucino offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 599
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Placek Cappucino
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

super pyszny placek, długo się go robi


trudność: trudne
czas:

Placek Cappucino - SKŁADNIKI:

  • CIASTO CAPPUCCINO,
  • 4 jajka
  • pół szklanki cappuccino o smaku śmietankowym
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • MASA
  • kostka margaryny
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • BISZKOPT
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • DODATKOWO
  • wiórki kokosowe

Placek Cappucino - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO CAPPUCCINO: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka i mieszać powoli. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia. Wmieszać do ciasta wolnymi ruchami łyżką. Na koniec dodać kawę cappucino. Piec 25 minut w 180 st.
MASA: Jajka wbić do rondelka, wsypać cukier. Miskę umieścić nad drugą miską, w której jest woda i ubijać aż zrobi się gesty krem. Musimy to robić na wolnym ogniu. Miska z wodą musi się pomału podgotowywać a w tej misce musi być garnek z jajkami i cukrem. Gdy będziemy mieć już gęsty krem schłodzić go. Margarynę utrzeć (najlepiej w makutrze) na puszysto i dokładać po łyżce kremu. Ostudzić.
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka i mieszać powoli. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta i mieszać łyżką. Piec 25 minut w 180 st.

Na placek cappuccino dajemy masę, przykrywamy biszkoptem. Smarujemy go odrobiną masy i posypujemy wiórkami.

Ustawienie (od góry):
Troszkę masy+ wiórki
Biszkopt
Masa
Placek Cappuccino


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placek Cappucino  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik z kajmakiem i karmelkami Miodowy kuch z suszonymi śliwkami Zwariowany przekładaniec
Kokosowy sernik ryżowy Drożdżowy przeplataniec z bakaliami Dyniowe ciasto z żurawiną i cynamonem
Ciasto z pianką orzechowo-kokosową Kruche ciasto z orzechową polewą Makowo - śmietankowa rolada
Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą Jabłecznik z serem Sernik z budyniową pianką i brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane