Placek węgierski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wspaniały pomysł na obiad

Placek węgierski

Składniki:

Placek węgierski

 

  • Składniki:

 

  • ziemniaki tarte
  • groszek zielony ( w puszce )
  • 2 piersi z kurczaka
  • sos pieczeniowy ( ciemny ) lub papryka słodka w proszku
  • duża cebula - pokrojona w kostkę
  • sól
  • pieprz
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Placek węgierski
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na tłuszczu. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i dodać do podsmażonej cebuli, chwilę podusić. następnie dodajemy puszkę groszku ( całą, razem z wodą ), dolewamy trochę wody gotowanej i zagęszczamy to sosem ( można dodać mąki ). Dodajemy przyprawy do smaku i zagotowujemy. Po usmażeniu dużego placka zalewamy go do polowy sosem i przykrywamy. SMACZNEGO!!