Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Placki z cukinii i twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z gęstą kwaśną śmietaną lub ze stopioną słoniną.

Placki z cukinii i twarogu

Składniki:

Placki z cukinii i twarogu

 

 

  • 70 dag młodej cukinii
  • 20 dag półtłustego twarogu
  • 10 dag mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • olej słonecznikowy do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Placki z cukinii i twarogu
Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Lekko odcisnąć. Dodać mąkę, jajka, koperek, koncentrat pomidorowy i utarty twaróg. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść nieduże placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.