Strona główna Podstawowy przepis na łososia

Podstawowy przepis na łososia

Patty - Przepis na: Podstawowy przepis na łososia offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 91
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Podstawowy przepis na łososia
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przepis na łososia, który zasnauje i wyjdzie każdemu!


trudność: łatwe
czas:

Podstawowy przepis na łososia - SKŁADNIKI:

Podstawowy przepis na łososia - PRZYGOTOWANIE:

Przepis na tego łososia jest banalnie prosty jednak wydobywa z łososia pełnie smaku. Duży dzwonek łososia myjemy i zdzieramy nożem odstające łuski i dzielimy go na pół. Odkrawamy kręgosłup i pęsetą wyciągamy ości (najlepiej naciskać łososia ręką wtedy wyczujemy miejsca, w których ości się znajdują i po mocniejszym nacisku kawałek ości powinien wyjść na zewnątrz, przez co łatwiej będzie nam można ją wyciągnąć). Piekarnik nastawiamy na 220 stopni i na blasze kładziemy papier do pieczenia, smarujemy go bardzo cienką warstwą oleju i posypujemy solą. Gdy piekarnik się rozgrzeje łososia kładziemy na skórze (!) i pieczemy przez 10-15 minut aż nabierze jasno różowego koloru. Po wyciągnięciu oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Łosoś jest gotowy do podania. Sama uwielbiam go z sosem bazyliowym, który nadaje tej rybie wyjątkowego posmaku. http://www.gotujmy.pl/delikatny-sos-ze-swiezej-bazylii,przepisy,178253.html Bon appetit!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Podstawowy przepis na łososia  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Farfalle z jajkiem Dżem z mirabelek z wanilią Panierowana pierś z kurczaka
Francuskie rożki z brzoskwiniami Potrawka z cukinii i pomidorów Chlebowe mini pizze
Makaronowa sałatka gyros Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami Jajko w parówkowym sercu
Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków  Księżyce cynamonowe z migdałami Pałki miodowo-musztardowe

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane