Strona główna Podstawowy przepis na łososia

Podstawowy przepis na łososia

Patty - Przepis na: Podstawowy przepis na łososia offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Podstawowy przepis na łososia
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przepis na łososia, który zasnauje i wyjdzie każdemu!


trudność: łatwe
czas:

Podstawowy przepis na łososia - SKŁADNIKI:

Podstawowy przepis na łososia - PRZYGOTOWANIE:

Przepis na tego łososia jest banalnie prosty jednak wydobywa z łososia pełnie smaku. Duży dzwonek łososia myjemy i zdzieramy nożem odstające łuski i dzielimy go na pół. Odkrawamy kręgosłup i pęsetą wyciągamy ości (najlepiej naciskać łososia ręką wtedy wyczujemy miejsca, w których ości się znajdują i po mocniejszym nacisku kawałek ości powinien wyjść na zewnątrz, przez co łatwiej będzie nam można ją wyciągnąć). Piekarnik nastawiamy na 220 stopni i na blasze kładziemy papier do pieczenia, smarujemy go bardzo cienką warstwą oleju i posypujemy solą. Gdy piekarnik się rozgrzeje łososia kładziemy na skórze (!) i pieczemy przez 10-15 minut aż nabierze jasno różowego koloru. Po wyciągnięciu oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Łosoś jest gotowy do podania. Sama uwielbiam go z sosem bazyliowym, który nadaje tej rybie wyjątkowego posmaku. http://www.gotujmy.pl/delikatny-sos-ze-swiezej-bazylii,przepisy,178253.html Bon appetit!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Podstawowy przepis na łososia  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Naleśniki z parówkami Pieguskowe szaleństwo Dyniowe placuszki
Cukiniowe proste placuszki Sałatka z miodowym kurczakiem Pieczony naleśnik
Panierowany ser pleśniowy Sałatka z sałaty,truskawek,fety,ogórka i migdałów Puszyste naleśniki z ricottą i musem z owoców
Zdrowe  kanapki Ryż z mięsem mielonym Kakaowe naleśniki z budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane