dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Polędwiczki pieczone z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny obiad z piekarnika

Polędwiczki pieczone z ziemniakami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Polędwiczki pieczone z ziemniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki pieczone z ziemniakami
Mięso umyłam, obsypałam szczodrze solą i pieprzem i ułożyłam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Ziemniaki obrałam, umyłam i pokroiłam w łódeczki. Pieczarki oczyściłam i przekroiłam na połówki. Cebule obrałam i również przekroiłam. Wstępnie przygotowane ziemniaki, cebule i pieczarki dołożyłam do mięsa. Następnie dodałam także ząbki czosnku (w łupinach), igiełki rozmarynu oraz sól i pieprz. Całość skropiłam olejem i przykryłam folią aluminiową. Tak przygotowana potrawę wstawiłam do nagrzanego do 210 stopni Celsjusza piekarnika. Po 40 minutach pieczenia zdjęłam folię, podniosłam temperaturę do 220 stopni i piekłam dalsze 10 minut. Podałam z sałatką z ogórków z chili, polecam.
Polędwiczki pieczone z ziemniakami
Po wstępnym przygotowaniu produktów potrawa właściwie robi się sama;)
Polędwiczki pieczone z ziemniakami
Po 40 minutach pieczenia zdjęłam folię, podniosłam temperaturę do 220 stopni i piekłam dalsze 10 minut.

Tagi:

ziemniaki