Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Przekładane serce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przekładane serce..na dzień Matki..

Przekładane serce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Przekładane serce

 

 

Sposób przygotowania:

Przekładane serce
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia ,Dodać śmietaną i kakao i ubitą pianę z białek.Wymieszać i przełożyć do foremki.Piec około 20-30 minut w temperaturze 190 stopni.Wystudzić , a następnie przekroić na połowę.Jedną część nasączyć sokiem z pomarańczy i posmarować dżemem, przykryć drugą częścią ciasta.Serki utrzeć z cukrem , dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szk. wody.Śmietanę ubić , dodać do masy serowej.Masę wyłożyć na ciasto [ można podzielić na części i dodać barwniki], dowolnie udekorować.
Przekładane serce
Upieczone i przekrojone na połowę ciasto..

Tagi:

jajko jajka