Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Ptysiowe serduszka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ptysiowe serca to pyszna i uzależniająca przekąska, z każdym kęsem chce się ich coraz więcej i więcej:)

Ptysiowe serduszka

Składniki:

Ptysiowe serduszka

 

Sposób przygotowania:

Ptysiowe serduszka
Do garnka wlej wodę, zagotuj ją z cukrem wanilinowym i masłem. Kiedy całość zacznie wrzeć dodaj przesianą mąkę i energicznie wymieszaj całość, gotowe ciasto powinno odchodzić od ścianek naczynia.

Po ostygnięciu do masy wbij po jednym jajku stale ucierając aż do uzyskania jednolitej masy.

Masę ptysiową przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj z niego serca na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na koniec posyp je cukrem kryształem.

Ciastka piecz 20 minut w 200 stopniach.  



Tagi:

ciastka ptysie