Sposób przygotowania:
Tort ptysiowy
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche,schłodzić przez 30 minut,następnie wylepić dno tortownicy.Piec około 20 minut w 200*.Przygotować ciasto ptysiowe;wodę,masło i szczyptę soli zagotowujemy,w kubku powinniśmy mieć już przygotowaną mąkę,wsypujemy ją jednym ruchem do garnka i energicznie mieszamy.W powstałe ciasto,gdy już odstanie od ścianek dodajemy jajka cały czas mieszając.Ciepłą masę nakładamy do szprycy i robimy nią koło o średnicy tortownicy,oraz kilka małych ptysi do dekoracji.Pieczemy w temp.200* przez 20 minut,w czasie pieczenia nie otwieramy piekarnika,inaczej ptysie opadną.Małe,natychmiast po upieczeniu kroimy na pół.Gotujemy budyń z cukrem,do gorącego budyniu za pomocą mieszadełka energicznie wprowadzamy żółtka.Kruchy spód smarujemy gorącą masą budyniową i przyklejamy koło ptysiowe tworząc boki naszego tortu,nadziewamy małe ptysie kremem,resztą masy wypełniamy środek ciasta.Całość dekorujemy owocem kiwi i ptysiami,obficie pudrujemy.Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Smacznego.
msewka
iwi69
Natala1210
Natala1210
5,której nie mogę wstawić,ale jak tylko będzie można uzupełnię!
luna
Jojo
Doro
Sarenka
eli_555
monia2005
misia53
basaii
Marika_1961