bogini8

bogini8

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Pulpeciki w sosie cyganskim

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne pulpeciki z warzywami...

Pulpeciki w sosie cyganskim

Składniki:

Pulpeciki w sosie cyganskim

 

  • 1 kg miesa mielonego
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg pieczarek
  • 1 maly sloiczek papryki konserwowej lub 1 swieza czerwona papryka
  • 5 ogórków konserwowych
  • pieprz, sól, majeranek, chilli, vegeta
  • 2 sosy cyganskie knora
  • 3-4 kromki bialego chleba
  • maka
  • olej

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie cyganskim
Do miesa mielonego dodac sól, pieprz, vegete i namoczone wczesniej 3–4 kromki chleba. Uformowac pulpeciki obsypac je maka i obsmazyc na oleju. Pulpety przelozyc do wiekszego garnka. Pokrojone pieczarki dusic z cebula dodac do pulpetów do garnka. Nastepnie dodac pokrojone w kostke ogórki, papryke i przyprawy do smaku.Dolewamy troche wody i dusimy 40minut pod przykryciem . Na koniec dodajemy 2 sosy cyganskie (wg przepisu na opakowaniu) i dusimy 30 minut na malym ogniu, mieszajac, zeby sie nie przypalilo. Podajemy z ryzem, ziemniakami ,kasza lub makaronem, Ziemniaki z koperkiem sa chyba najlepsza opcja:) Smacznego:)