Strona główna Pyzy z mięsem mielonym

Pyzy z mięsem mielonym

Kluski « poprzedni | następny »
sylwioslawa - Przepis na: Pyzy z mięsem mielonym offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 404
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Pyzy z mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo lubię pyzy. Wychodzą smaczne.


trudność: łatwe
czas:

Pyzy z mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • składniki:
  • ciasto:
  • 75 dag ziemniaków
  • 30 dag mąki pszennej
  • 10 dag maki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • farsz:
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Pyzy z mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Następnie przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i 2 jajka. Całość zagniatamy. Przygotowujemy farsz. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i całość lekko podsmażamy. Solimy, pieprzymy do smaku. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Ciasto formujemy na wałek i kroimy na kawałki. Z każdego kawałka formujemy mały placek i wkładamy farsz. Dobrze zlepiamy formujemy kulki. Gotujemy w wrzącej wodzie, lekko osolonej około 10-15 minut. Ugotowanej podajemy z podsmażonym boiczkiem i cebulką. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pyzy z mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kopytka ze skwarkami Lane kluseczki z pomidorami i oregano Kluseczki z cukinii
Kluski nadziewane Leniwce z białego sera Szagówki poznańskie ze skwarkami
Kluski na śmietanie z śliwkami i migdałami Zielone kopytka Kluski na parze z truskawkami
Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią Śląskie kluski z dziurką Kopytka z okrasą

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane