Strona główna Pyzy z mięsem mielonym

Pyzy z mięsem mielonym

Kluski « poprzedni | następny »
sylwioslawa - Przepis na: Pyzy z mięsem mielonym offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 412
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Pyzy z mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo lubię pyzy. Wychodzą smaczne.


trudność: łatwe
czas:

Pyzy z mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • składniki:
  • ciasto:
  • 75 dag ziemniaków
  • 30 dag mąki pszennej
  • 10 dag maki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • farsz:
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Pyzy z mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Następnie przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i 2 jajka. Całość zagniatamy. Przygotowujemy farsz. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i całość lekko podsmażamy. Solimy, pieprzymy do smaku. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Ciasto formujemy na wałek i kroimy na kawałki. Z każdego kawałka formujemy mały placek i wkładamy farsz. Dobrze zlepiamy formujemy kulki. Gotujemy w wrzącej wodzie, lekko osolonej około 10-15 minut. Ugotowanej podajemy z podsmażonym boiczkiem i cebulką. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pyzy z mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Serowe kluski z dyniowym puree Szpinakowe kluseczki Kładzione kluski dyniowe z masłem szałwiowym
Kluski ziemniaczane zwane śląskimi Pokrzywowe kluski śląskie Kopytka z leśnymi grzybami i orzechami
Kluski kładzione z jabłkami Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu Kluski leniwe z suszoną miętą
Kluski z makiem Leniwe kluski serowe Kopytka z cebulkową okrasą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane