Strona główna Pyzy z mięsem mielonym

Pyzy z mięsem mielonym

Kluski « poprzedni | następny »
sylwioslawa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 412
zdjęcia: 1 z 2
Pyzy z mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo lubię pyzy. Wychodzą smaczne.


trudność: łatwe
czas:

Pyzy z mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • składniki:
  • ciasto:
  • 75 dag ziemniaków
  • 30 dag mąki pszennej
  • 10 dag maki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • farsz:
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Pyzy z mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Następnie przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i 2 jajka. Całość zagniatamy. Przygotowujemy farsz. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i całość lekko podsmażamy. Solimy, pieprzymy do smaku. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Ciasto formujemy na wałek i kroimy na kawałki. Z każdego kawałka formujemy mały placek i wkładamy farsz. Dobrze zlepiamy formujemy kulki. Gotujemy w wrzącej wodzie, lekko osolonej około 10-15 minut. Ugotowanej podajemy z podsmażonym boiczkiem i cebulką. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pyzy z mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Leniwe kluseczki dla niemowląt po 11 m-cu Parzonki wg Zub3r'a Kluski z kalafiora
Mięciutkie kopytka Serowe kluski z dyniowym puree Szpinakowe kluseczki
Kładzione kluski dyniowe z masłem szałwiowym Kluski ziemniaczane zwane śląskimi Pokrzywowe kluski śląskie
Kopytka z leśnymi grzybami i orzechami Kluski kładzione z jabłkami Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane