gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Racuchy z bananami, otrębami owsianymi i lnem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

szybkie, smaczne i zdrowe racuszki z dodatkiem bananów oraz otrębów owsianych i lnu mielonego. Polecam.

Racuchy z bananami, otrębami owsianymi i lnem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z bananami, otrębami owsianymi i lnem

 

  • 2 szklanki mąki,
  • 2,5 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki otręb owsianych,
  • 1 łyżka lnu mielonego,
  • 2 banany,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • olej,

Sposób przygotowania:

Racuchy z bananami, otrębami owsianymi i lnem
Jajka roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. łączymy stopniowo mieszając mąkę z mlekiem oraz jajkami. Dodajemy otręby owsiane oraz len mielony. Banany obieramy ze skórki kroimy w małą kostkę. Dodajemy do ciasta i mieszamy dokładnie. Narozgrzaną patelnię lejemy olej. Wykładamy łyżka małe placuszki. Smażymy z obu stron do zrumienienia. Smacznego.
Racuchy z bananami, otrębami owsianymi i lnem
Jajka roztrzepujemy i łączymi z mąka i mlekiem.
Racuchy z bananami, otrębami owsianymi i lnem
Dodajemy otręby owsiane i len mielony, mieszamy.
Racuchy z bananami, otrębami owsianymi i lnem
Banany kroimy w mała kostkę i dodajemy do masy.
Racuchy z bananami, otrębami owsianymi i lnem
Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Tagi:

jajko jajka