agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

rogaliki

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

.................,,,,,,,,,,,

rogaliki

Składniki:

rogaliki

 

  • 25 dkg mąki
  • 25 dkg sera
  • 25 dkg masła lub margaryny
  • 1 żóltko
  • 30-40 dkg marmolady lub dżemu
  • 6 dkg cukru pudru do posypania
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 białko do smarowania

Sposób przygotowania:

rogaliki
twaróg zemleć, mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem+ser+jajko (żóltko) zagnieść szybko ciasto, jak na pierogi, schłodzić w lodówce. wywałkować na grubość 1-1,5 cm. wykrawać trójkąty na środek nakładać marmoladę, zwijać od podstawy ciasto, układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem rogale posmarować białkiem piec w 180-220 st