simpel

simpel

Kuchcik
[Przepisów: 17]

Rolada makowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wygląda i smakuje wyjątkowo

Rolada makowa.

Składniki:

Rolada makowa.

 

  • duża puszka masy makowej
  • 1/3 szklanki półpłynnego miodu
  • szklanka ulubionych bakali(rodzynki,skórka pomarańczowa,grubo posiekane orzechy)
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • białko

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada makowa.
Do garnka wlewamy miód, dodajemy bakalie podgrzewamy razem 5min.Dodaj masę makową,wymieszaj,odstaw by ostygła(można użyć samej masy,ale z miodem i bakaliami jest smaczniejsza) ciasto francuskie rozmroź .Na rozmrożonym cieście rozsmaruj grubo masę ,zwiń.Brzeg posmaruj białkiem i ułóż tak ,by złożone było an dole.Resztą białka posmaruj wierzch, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200c piec 20min