kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Rolada z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To ciasto jest tylko dla wielbicieli bitej śmietany

Rolada z bitą śmietaną

Składniki:

Rolada z bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Rolada z bitą śmietaną
Czekoladę stopić, lekko ostudzić. Dodać do żółtek ubitych z cukrem na puszystą masę. Wymieszać z orzechami. Z białek i soli ubić pianę. 2 łyżki piany wymieszać z masą czekoladową, następnie masę wymieszać z pianą z białek. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 25 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić. Ułożyć na cieście. Ukształtować roladę. Schłodzić.