halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki drobiowe z papryką , ogórkiem , serem żółtym są smaczne , delikatne . Wybornie smakują . Można podać np z ziemniakami , kaszą gryczaną.

Roladki drobiowe

Składniki:

Roladki drobiowe

 

  • filet z kurczaka 3 sztuki
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
  • papryka czerwona 1/3 sztuki
  • ser żółty 10 dag
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • masło 2 łyżki
  • olej 4 łyżki
  • ogórek kiszony 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Cebulę obrać , pokroić w piórka.Filety umyć, osuszyć, rozbić lekko mięso. Posypać z obu stron przyprawą do kurczaka. Włożyć do lodówki na 3 godziny. Paprykę pokroić w paski, ogórka także. Ser żółty pokroić w grube słupki. Na każdym filecie położyć pasek lub 2 papryki, ogórka, ser żółty, kilka piórek cebuli. Zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami. Rozpuścić masło na patelni, dodać olej, wymieszać. Smażyć na średnim ogniu z wszystkich stron.