paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

roladki po śląsku:)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jestem ze śląska więc coś co robię często

roladki po śląsku:)

Składniki:

roladki po śląsku:)

  • 250 ml wywaru wołowego z kostki
  • 4 plastry mięsa wołowego z udźca
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 4 łyżki musztardy
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

roladki po śląsku:)

Cebulę obieramy ze skóry. Wraz z ogórkami i boczkiem kroimy ją w cienkie słupki. Mięso płuczemy, wycieramy z nadmiaru wody. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plastry mięsa rozsmarowujemy po łyżce musztardy. Następnie układamy na nich cebulę, boczek i ogórki. oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Plasterki zwijamy do środka i spinamy wykałaczkami. Na patelni podsmażamy roladki. Następnie wraz z tłuszczem na którym się smażymy przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 220C do momentu aż staną się miękkie. Pamiętajmy aby podlewać je wywarem.

Redakcja poleca: