Strona główna roladki po śląsku:)

roladki po śląsku:)

Rolady « poprzedni | następny »
paula231406

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
roladki po śląsku:)
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jestem ze śląska więc coś co robię często


trudność: średnie
czas:

roladki po śląsku:) - SKŁADNIKI:

  • 250 ml wywaru wołowego z kostki
  • 4 plastry mięsa wołowego z udźca
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 4 łyżki musztardy
  • pieprz
  • sól
  • olej

roladki po śląsku:) - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obieramy ze skóry. Wraz z ogórkami i boczkiem kroimy ją w cienkie słupki. Mięso płuczemy, wycieramy z nadmiaru wody. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plastry mięsa rozsmarowujemy po łyżce musztardy. Następnie układamy na nich cebulę, boczek i ogórki. oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Plasterki zwijamy do środka i spinamy wykałaczkami. Na patelni podsmażamy roladki. Następnie wraz z tłuszczem na którym się smażymy przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 220C do momentu aż staną się miękkie. Pamiętajmy aby podlewać je wywarem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do roladki po śląsku:)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rolady
Soczyste roladki z kaczej piersi Roladki schabowe z kapustą i soczewicą Dietetyczne roladki z indyka z marchewką
Bardzo mięsna rolada Roladki schabowe ze szpinakiem Roladki wieprzowe z porą i kabanosem
Rolada z brokułami i serem Roladka z kurczaka z marchewką i pieczarkami Roladki schabowe z warzywami
 Roladki z bogatym wnętrzem Roladki schabowe z orzechami Roladki schabowe z ryżem i żurawiną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane