Strona główna roladki po śląsku:)

roladki po śląsku:)

Rolady « poprzedni | następny »
paula231406 - Przepis na: roladki po śląsku:) offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 767
roladki po śląsku:)
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jestem ze śląska więc coś co robię często


trudność: średne
czas:

roladki po śląsku:) - SKŁADNIKI:

  • 250 ml wywaru wołowego z kostki
  • 4 plastry mięsa wołowego z udźca
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 4 łyżki musztardy
  • pieprz
  • sól
  • olej

roladki po śląsku:) - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obieramy ze skóry. Wraz z ogórkami i boczkiem kroimy ją w cienkie słupki. Mięso płuczemy, wycieramy z nadmiaru wody. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plastry mięsa rozsmarowujemy po łyżce musztardy. Następnie układamy na nich cebulę, boczek i ogórki. oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Plasterki zwijamy do środka i spinamy wykałaczkami. Na patelni podsmażamy roladki. Następnie wraz z tłuszczem na którym się smażymy przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 220C do momentu aż staną się miękkie. Pamiętajmy aby podlewać je wywarem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do roladki po śląsku:)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rolady
Schab faszerowany Roladki z bakłażana Pierś z pomidorem, ogórkiem i serem
Roladki schabowe Rolady wieprzowe Eli z bobem Francuska rolada z pieczarkami i indykiem
Rolada schabowa Roladka z kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym Zrolowana polędwica wieprzowa
Grillowane roladki drobiowe Eli Wytrawna strucla w cieście francuskim Rolada ziemniaczano - mięsna

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane