Strona główna roladki po śląsku:)

roladki po śląsku:)

Rolady « poprzedni | następny »
paula231406

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
roladki po śląsku:)
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jestem ze śląska więc coś co robię często


trudność: średne
czas:

roladki po śląsku:) - SKŁADNIKI:

  • 250 ml wywaru wołowego z kostki
  • 4 plastry mięsa wołowego z udźca
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 4 łyżki musztardy
  • pieprz
  • sól
  • olej

roladki po śląsku:) - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obieramy ze skóry. Wraz z ogórkami i boczkiem kroimy ją w cienkie słupki. Mięso płuczemy, wycieramy z nadmiaru wody. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plastry mięsa rozsmarowujemy po łyżce musztardy. Następnie układamy na nich cebulę, boczek i ogórki. oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Plasterki zwijamy do środka i spinamy wykałaczkami. Na patelni podsmażamy roladki. Następnie wraz z tłuszczem na którym się smażymy przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 220C do momentu aż staną się miękkie. Pamiętajmy aby podlewać je wywarem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do roladki po śląsku:)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rolady
Roladki z farszem mięsno pieczarkowym Rolada z trzech mąk Nadziewana pierś
Roladki z buraczkami i żurawiną Roladki drobiowe faszerowane Serowa roladka śniadaniowa z ziarnami
Rolada wieprzowa ze szpinakiem i pomidorami Roladki ze schabu ze śliwkami i grzybami Roladki z musztardą,serem, ogórkiem i cebulą
Roladki z ketchupem, serem feta i marchewką Jesienne roladki w sosie patisonowo- śmietanowym Rolada z pesto i suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane