Strona główna roladki po śląsku:)

roladki po śląsku:)

Rolady « poprzedni | następny »
paula231406 - Przepis na: roladki po śląsku:) offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
roladki po śląsku:)
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jestem ze śląska więc coś co robię często


trudność: średne
czas:

roladki po śląsku:) - SKŁADNIKI:

  • 250 ml wywaru wołowego z kostki
  • 4 plastry mięsa wołowego z udźca
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 4 łyżki musztardy
  • pieprz
  • sól
  • olej

roladki po śląsku:) - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obieramy ze skóry. Wraz z ogórkami i boczkiem kroimy ją w cienkie słupki. Mięso płuczemy, wycieramy z nadmiaru wody. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plastry mięsa rozsmarowujemy po łyżce musztardy. Następnie układamy na nich cebulę, boczek i ogórki. oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Plasterki zwijamy do środka i spinamy wykałaczkami. Na patelni podsmażamy roladki. Następnie wraz z tłuszczem na którym się smażymy przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 220C do momentu aż staną się miękkie. Pamiętajmy aby podlewać je wywarem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do roladki po śląsku:)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rolady
Roladki schabowe nadziewane Roladka z indyka Dyniowa rolada ze szpinakiem
Galantyna z kaczki Dietetyczne roladki z marchewką i jarmużem Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką
Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Tradycyjne zrazy z boczkiem,cebulą i ogórkiem
Schab faszerowany Roladki z bakłażana Pierś z pomidorem, ogórkiem i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane