Strona główna roladki po śląsku:)

roladki po śląsku:)

Rolady « poprzedni | następny »
paula231406 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
roladki po śląsku:)
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jestem ze śląska więc coś co robię często


trudność: średne
czas:

roladki po śląsku:) - SKŁADNIKI:

  • 250 ml wywaru wołowego z kostki
  • 4 plastry mięsa wołowego z udźca
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 4 łyżki musztardy
  • pieprz
  • sól
  • olej

roladki po śląsku:) - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obieramy ze skóry. Wraz z ogórkami i boczkiem kroimy ją w cienkie słupki. Mięso płuczemy, wycieramy z nadmiaru wody. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plastry mięsa rozsmarowujemy po łyżce musztardy. Następnie układamy na nich cebulę, boczek i ogórki. oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Plasterki zwijamy do środka i spinamy wykałaczkami. Na patelni podsmażamy roladki. Następnie wraz z tłuszczem na którym się smażymy przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 220C do momentu aż staną się miękkie. Pamiętajmy aby podlewać je wywarem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do roladki po śląsku:)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rolady
Rolada z ruskim farszem Roladki schabowe nadziewane Roladka z indyka
Dyniowa rolada ze szpinakiem Galantyna z kaczki Dietetyczne roladki z marchewką i jarmużem
Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą
Tradycyjne zrazy z boczkiem,cebulą i ogórkiem Schab faszerowany Roladki z bakłażana

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane