kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Roladki schabowe z żółtym serem, papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na bardzo smaczne danie obiadowe. Roladki schabowe z żółtym serem, papryką i ogórkiem wyśmienicie smakują z makaronem.

Roladki schabowe z żółtym serem, papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z żółtym serem, papryką

 

  • 3 plastry schabu
  • 3 plastry żółtego sera
  • 1 mała cebula
  • kawałek czerwonej papryki
  • 3 płaskie łyżeczki majonezu
  • 0,5 litra wody
  • 1 / 2 szklanki wody do mąki
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka z czubkiem koncentratu pomidorowego
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 3/4 łyżeczki pieprzu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z żółtym serem, papryką
Plastry schabu myjemy i osuszamy. Delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na 3 części. Kawałek papryki myjemy i kroimy na 3 części. Stawiamy garnek z wodą na gazie i zagotowujemy.

Każdy plaster schabu smarujemy majonezem, kładziemy plaster żółtego sera, na ser kładziemy kawałek papryki i cebuli, zwijamy roladki i obwiązujemy nitką. Roladki oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dusimy aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie. Roladki wyjmujemy, do sosu dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy,

zagotowujemy i wlewamy wodę z mąką, gotujemy przez kilka chwil i wkładamy roladki do sosu.

Podajemy z makaronem.
Roladki schabowe z żółtym serem, papryką.
Rozbite plastry schabu posypujemy przyprawami
Roladki schabowe z żółtym serem, papryką.
Na oprószone plastry schabu kładziemy nadzienie
Roladki schabowe z żółtym serem, papryką.
Gotowe roladki oprószamy mąką i kładziemy na patelnię
Roladki schabowe z żółtym serem, papryką.
Na rozgrzanym oleju smażymy roladki schabowe