malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Roladki szparagowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna przekąska. Jest lekka prosta w wykonaniu idealna na gościny w sam raz na jednego zęba.

Roladki szparagowe

Składniki:

Roladki szparagowe

 

  • 1/2 słoika marynowanych szparagów,
  • 1 serek śmietankowy kanapkowy,
  • kilka suszonych śliwek,
  • 10 plastrów wędliny chudej,
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Roladki szparagowe
Szparagi myjemy dokładnie z nadmiaru zalewy octowej. Serek kanapkowy mieszamy z majonezem. Następnie lekko solimy i pieprzymy. Masę dokładnie ucieramy na puszystą masę. Na plastrze każdej szynki kładziemy rzędem śliwki. Całość smarujemy grubo białym farszem. Zwijamy roladki bardzo ciasno. Układamy na talerzu i chłodzimy.