czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Roladki z kurczaka z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Roladki są bardzo pyszne i zdrowe, wykorzystałam do nich fasolkę szparagową, którą latem zaprawiłam.

Roladki z kurczaka z fasolką

Składniki:

Roladki z kurczaka z fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z fasolką
Mięso umyć, podzielić na porcje i rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Fasolkę wrzucić na osolony wrzątek na minuty. Odcedzić, pokroić na mniejsze części i dodać do fasolki. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić około 8 minut na małym ogniu, na odrobinie rozgrzanego oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozbite mięso nakładać farsz, zwijać tworząc roladki. Spiąć wykałaczką. Obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Możne też użyć fasolki szparagowej ze słoika wtedy nie trzeba jej już gotować.