SUPERPRZEPIS

Roladki z fetą i pieczarkami na pappardelle

  • 5
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Roladki z fetą i pieczarkami na pappardelle    Więcej zdjęć (5)

Soczyste mięso nadziane fetą i pieczarkami.Zwinięte wykładam na rozgrzany olej, obsmażam z każdej strony, podlewam delikatnie wodą i duszę pod przykryciem 15 minut. Przepyszne-polecam!

Składniki:

Roladki z fetą i pieczarkami na pappardelle

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z fetą i pieczarkami na pappardelle
Mięso dokładnie myję i przecinam wzdłuż na płaty. Każdy płat delikatnie rozklepuję w woreczku foliowym. Mięso delikatnie posypuję solą prowansalskąi pieprzem białym. Odstawiam.

W tym czasie obieram i kroję pieczarki. Większe kapelusze kroję na cztery części, mniejsze na połówki. Zalewam grzyby wodą z odrobiną soli, zagotowuję. Następnie odcedzam, przepłukuję pod bieżącą wodą i zostawiam oby odciekły z wody.

Cebulę obieram i drobno kroję. Obsmażam na oleju, dodaję większą część nóżek z pieczarek i duszę chwilę aż woda całkiem odparuje. Odkładam do wystudzenia. Kapelusze i resztę nóżek obsmażam osobno, podlewając odparowaną wodę, do momentu aż będą miękkie ale lekko chrupiące. Doprawiam solą prowansalską .

Makaron gotuję i odcedzam.

Wystudzone nóżki i cebulę przekładam do blendera i miksuję razem z fetą. Nie solę, ponieważ feta jest słona. Powstałą masę nakładam na płaty mięsa i zwijam jak roladki. Zwinięte wykładam na rozgrzany olej, obsmażam z każdej strony, podlewam delikatnie wodą i duszę pod przykryciem 15 minut.

Na talerz wykładam makaron, układam roladki i usmażone pieczarki.
Roladki z fetą i pieczarkami na pappardelle
Każdy płat delikatnie rozklepuję w woreczku foliowym. Mięso delikatnie posypuję solą prowansalską i pieprzem białym.
Roladki z fetą i pieczarkami na pappardelle
Nóżki odkładam osobno, większe kapelusze kroję na cztery części, mniejsze na połówki.
Roladki z fetą i pieczarkami na pappardelle
Wystudzone nóżki i cebulę przekładam do blendera i miksuję razem z fetą.
Roladki z fetą i pieczarkami na pappardelle
Zwinięte wykładam na rozgrzany olej, obsmażam z każdej strony,