Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Rosół mieszany z królika, wołowiny i dro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rosół z różnych mięs jest przesmaczny.

Rosół mieszany z królika, wołowiny i dro Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rosół mieszany z królika, wołowiny i dro

 

Sposób przygotowania:

Rosół mieszany z królika, wołowiny i dro
Mięso dokładnie umyć, zalać wodą. Garnek przykryć, rosół zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać pieprz w ziarenkach, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu. Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć, dodać do rosołu. Pora umyć, również dodać do zupy. Cebulkę obrać, podsmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do garnka. Gotować wszystko ok. 3-4 godzin. Doprawić solą i pieprzem mielonym. Podawać z makaronem. Można posypać natką pietruszki i udekorować pokrojoną ugotowaną marchewką.
Rosół mieszany z królika, wołowiny i dro
Umyte mięso zalewamy wodą, gotujemy na wolnym ogniu.
Rosół mieszany z królika, wołowiny i dro
Do gotującego się rosołku dodajemy warzywa.