agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Rosół mieszany z wołowiny i drobiu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rosół wołowo- drobiowy z makaronem

Rosół mieszany z wołowiny i drobiu

Składniki:

Rosół mieszany z wołowiny i drobiu

 

  • wołowina z mięsem szpondra 500 g
  • porcje rosołowe z kurczaka 300 g
  • makaron nitki 0,5 opak
  • sól 2 łyżeczka
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • por 0,5 szt
  • seler 1/4 szt
  • lubczyk świeży 3 gałązki
  • pieprz 1 łyżeczka
  • vegeta 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Rosół mieszany z wołowiny i drobiu
Przygotować należy składniki na rosół oraz makaron, pod warunkiem, że będzie on kupny. Makaron ugotować al dente z dodatkiem soli, makaron przelać letnią wodą. Mięso wołowe oraz drobiowe umyć pod bieżącą wodą, osuszyć mięso. Wodę w garnku zagotować, do wrzącej włożyć mięso i na wolnym ogniu gotować mięso. Rosół powinien migać delikatnie aby nie powstawały szumowiny. Następnie umyć warzywa: marchew, por, pietruszkę, seler i gdy mięso będzie delikatnie miękkie, wówczas włożyć warzywa pokrojone z paski, wrzucić lubczyk i gotować całość. Dodać również cebulę przypieczoną na suchej blasze aby rosół był klarowny. Dodać przyprawy: vegetę, sól- 1 łyżeczka, pieprz., można dodać inne ulubione zioła. Gotować składniki do miękkości. Porcjować do talerza makaron, zalać gorącym rosołem, można do talerzy dodać marchew pokrojoną w kostkę i posypać zieleniną, następnie nałożyć porcję mięsa wołowego.