Strona główna Rosół z kluskami i wątróbką

Rosół z kluskami i wątróbką

Rosołowe « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Rosół z kluskami i wątróbką offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Rosół z kluskami i wątróbką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 948

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu.


czas:

Rosół z kluskami i wątróbką - SKŁADNIKI:

  • 1,5 l rosołu z kury
  • 150 g drobnych kluseczek
  • 300 g zielonego groszku
  • 150 g wątróbki z drobiu
  • masło
  • ser tarty
  • pietruszka zielona
  • sól
  • pieprz

Rosół z kluskami i wątróbką - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu. Watróbki oczyścić z twardych części, pokrajać na kawałki i przesmażyć na maśle (nie przypalić), dodać do rosołu, przyprawić. Przed podaniem posypać utartym twardym serem i pietruszką. Można również dodac gotowany ryż.



Komentarze do Rosół z kluskami i wątróbką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rosołowe
Domowy rosół drobiowy Zupka a'la rosół Wietnamska zupa Pho z karpiem
Rosół na cielęcinie Rosół z mięsa drobiowego Rosół z koperkowymi kluskami ptysiowymi
Bulion austriacki Chińska zupka po polsku Kalafiorowa na wieprzowych kościach
Rosół drobiowo warzywny Rosół wołowo-drobiowy z makaronem ryżowym Imbirowy rosół z omletem tamagoyaki
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane