Strona główna Rosół z kluskami i wątróbką

Rosół z kluskami i wątróbką

Rosołowe « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Rosół z kluskami i wątróbką offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Rosół z kluskami i wątróbką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 948

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu.


czas:

Rosół z kluskami i wątróbką - SKŁADNIKI:

  • 1,5 l rosołu z kury
  • 150 g drobnych kluseczek
  • 300 g zielonego groszku
  • 150 g wątróbki z drobiu
  • masło
  • ser tarty
  • pietruszka zielona
  • sól
  • pieprz

Rosół z kluskami i wątróbką - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu. Watróbki oczyścić z twardych części, pokrajać na kawałki i przesmażyć na maśle (nie przypalić), dodać do rosołu, przyprawić. Przed podaniem posypać utartym twardym serem i pietruszką. Można również dodac gotowany ryż.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rosół z kluskami i wątróbką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rosołowe
Rosół z gęsi z lubczykiem Consomme z bażanta z kurkami  Rosół z kluseczkami lanymi
Ogórkowa z małosolnych Rosół z bażanta Dietetyczna zupa
Zupa Anny z dzikiego szczawiu Rosół z brukselką i lanymi kluskami Zupa cytrynowa z cukinią i kulkami mięsnymi
Rosół cielęcy z pulpecikami  Rosół z kaszą gryczaną dla diabetyków Bulion z kaszką wersja Mamy

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane