Strona główna Rosół z kluskami i wątróbką

Rosół z kluskami i wątróbką

Rosołowe « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Rosół z kluskami i wątróbką offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Rosół z kluskami i wątróbką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 948

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu.


czas:

Rosół z kluskami i wątróbką - SKŁADNIKI:

  • 1,5 l rosołu z kury
  • 150 g drobnych kluseczek
  • 300 g zielonego groszku
  • 150 g wątróbki z drobiu
  • masło
  • ser tarty
  • pietruszka zielona
  • sól
  • pieprz

Rosół z kluskami i wątróbką - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu. Watróbki oczyścić z twardych części, pokrajać na kawałki i przesmażyć na maśle (nie przypalić), dodać do rosołu, przyprawić. Przed podaniem posypać utartym twardym serem i pietruszką. Można również dodac gotowany ryż.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rosół z kluskami i wątróbką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rosołowe
Rosołek z pulpecikami Rosół z włoską kapustą i pierścionkami Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty
Rosół z lubczykiem i domowym makaronem Zupa chińska z ryżowym makaronem Rosół z gwiazdkami i skórką cytrynową
Domowy rosół z kaczki Rosół z gęsi z lubczykiem Consomme z bażanta z kurkami
 Rosół z kluseczkami lanymi Ogórkowa z małosolnych Rosół z bażanta

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane