Strona główna Rosół z kluskami i wątróbką

Rosół z kluskami i wątróbką

Rosołowe « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Rosół z kluskami i wątróbką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 948

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu.


czas:

Rosół z kluskami i wątróbką - SKŁADNIKI:

  • 1,5 l rosołu z kury
  • 150 g drobnych kluseczek
  • 300 g zielonego groszku
  • 150 g wątróbki z drobiu
  • masło
  • ser tarty
  • pietruszka zielona
  • sól
  • pieprz

Rosół z kluskami i wątróbką - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu. Watróbki oczyścić z twardych części, pokrajać na kawałki i przesmażyć na maśle (nie przypalić), dodać do rosołu, przyprawić. Przed podaniem posypać utartym twardym serem i pietruszką. Można również dodac gotowany ryż.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rosół z kluskami i wątróbką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rosołowe
Domowy rosół wołowy Rosół z ziemniakami Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta
Domowy rosół z kury Bulion warzywny z makaronem Rosół z gęsią i kaczką
Lane kluseczki na rosole Zupa czosnkowa z grzanką Rosół z ziemniakami i ryżem
Rosół drobiowo- wołowy Koreańska zupa kimchi Rosół drobiowy z kuskusem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane