Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Rosół z kluskami i wątróbką

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 948

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu.

Rosół z kluskami i wątróbką

Składniki:

Rosół z kluskami i wątróbką

  • 1,5 l rosołu z kury
  • 150 g drobnych kluseczek
  • 300 g zielonego groszku
  • 150 g wątróbki z drobiu
  • masło
  • ser tarty
  • pietruszka zielona
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rosół z kluskami i wątróbką

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu. Watróbki oczyścić z twardych części, pokrajać na kawałki i przesmażyć na maśle (nie przypalić), dodać do rosołu, przyprawić. Przed podaniem posypać utartym twardym serem i pietruszką. Można również dodac gotowany ryż.