Strona główna Rosół z kluskami i wątróbką

Rosół z kluskami i wątróbką

Rosołowe « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Rosół z kluskami i wątróbką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 948

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu.


czas:

Rosół z kluskami i wątróbką - SKŁADNIKI:

  • 1,5 l rosołu z kury
  • 150 g drobnych kluseczek
  • 300 g zielonego groszku
  • 150 g wątróbki z drobiu
  • masło
  • ser tarty
  • pietruszka zielona
  • sól
  • pieprz

Rosół z kluskami i wątróbką - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyc do rosołu. Watróbki oczyścić z twardych części, pokrajać na kawałki i przesmażyć na maśle (nie przypalić), dodać do rosołu, przyprawić. Przed podaniem posypać utartym twardym serem i pietruszką. Można również dodac gotowany ryż.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rosół z kluskami i wątróbką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rosołowe
Rosołek z jaglanymi kluseczkami Domowy rosół z kaczki Rosół z pierożkami
Rosół z kluskami mięsnymi Kolorowe kluski do rosołu Rosół z udek z kurczaka
Wołowo - drobiowy rosół  Chińska zupa pak choi Zupa z ryżem na rosole
Aromatyczny rosół z kaczki Rosół drobiowo - wołowy Rosół   drobiowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane