mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Roszponka z figami i sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świeże słodkie figi jako podstawowy składnik tej wytrawnej sałatki

Roszponka z figami i sosem

Składniki:

Roszponka z figami i sosem

 

Sposób przygotowania:

Roszponka z figami i sosem
Roszponkę umyć, przebrać, osączyć. Figi umyć, obrać, pokroić w cząstki. Orzechy grubo posiekać i uprażyć na patelni na złotobrązowy kolor. Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki. Ocet wymieszać ze szczyptą soli, pieprzu i cukru. Dodać olej i delikatnie ubić. Roszponkę wymieszać z figami, cebulą. Polać sosem i posypać orzechami. Wymieszać i od razu podawać.