sylwia17

sylwia17

Szef Kuchni
[Przepisów: 36]

Różowy tort

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Na pewno każdemu wyjdzie.

Różowy tort Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Różowy tort

 

  • biszkopt* ;
  • 5 jaj
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • składniki biszkopty podwajamy
  • poncz;
  • 1 szkl wody
  • sok z 1 cytryny
  • do przełożenia;
  • 2 kremy do tortów
  • mleko do kremów
  • szk śmietany kremówki
  • 2 kiwi
  • 1/2 szkl wiórków kokosowych
  • 250 g dżemu porzeczkowego

 

Sposób przygotowania:

Różowy tort
biszkopt; Jajka oddzielić. Białka ubić dodać żółtka, cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Przelać do tortownicy i piec ok 30 min. Ostudzić. Przekroić w poprzek. Sok połączyć z wodą po czym nasączyć zimne placki. K remy przygotować wg przepisu na opak. Kremami i dżemem smarować biszkopty. Wierzch i boki wysmarować ubitą śmietaną kremówką. Obsypać kokosami. Na wierzch wyłożyć plasterki kiwi.
Różowy tort
Różowy tort
Różowy tort
Różowy tort