Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Rurki ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na rurki z ciasta francuskiego wypełnione śmietaną ubita na sztywno, polecam dla małych i dużych łasuchów.

Rurki ze śmietaną

Składniki:

Rurki ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Rurki ze śmietaną
Ciasto francuskie pokroić na długie paski.

Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180stC.

Każdą rurkę smarujemy masłem i owijamy paskiem ciasta, układamy na blaszce wyłożonej papierem, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym. Pieczemy ok 20 minut.

Po upieczeniu zdejmujemy z rurek i zostawiamy do wystygnięcia.

Śmietanę 30% ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy śmietan - fix i jeszcze chwile razem miksujemy.

Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy z obu stron rurki.

Tagi:

ciastka