Danka55

Danka55

Kucharz
[Przepisów: 3]

Jabłecznik z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo często przygotowuję ten jabłecznik, ponieważ moje wnuki go uwielbiają. Jest pyszne i pachnące cynamonem.

Jabłecznik z kruszonką

Składniki:

Jabłecznik z kruszonką

Na ciasto

Na masę jabłkową

  • 1 duży słoik musu jabłkowego
  • 2 łyżki kaszki mannej
  • 1 łyżka cynamonu

Na kruszonkę

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z kruszonką
Margarynę utrzeć na gładką masę z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać do masy po 1 jajku. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy po czubatej łyżce aż do skończenia. Na koniec dodać do ciasta aromat cytrynowy i dokładnie wymieszać..

Mus jabłkowy zagotować z kaszką manną i cynamonem. Następnie wystudzić.

Składniki na kruszonkę dokładnie zagnieść.

Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przełożyć 3/4 ciasta i równomiernie rozprowadzić. Na ciasto przelożyć ostudzony mus jabłkowy, a następnie przykryć pozostałą częścią ciasta. Wierzch posypać kruszonką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ok. 40 minut.