Sposób przygotowania:
Jabłecznik z kruszonką
Margarynę utrzeć na gładką masę z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać do masy po 1 jajku. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy po czubatej łyżce aż do skończenia. Na koniec dodać do ciasta aromat cytrynowy i dokładnie wymieszać..
Mus jabłkowy zagotować z kaszką manną i cynamonem. Następnie wystudzić.
Składniki na kruszonkę dokładnie zagnieść.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przełożyć 3/4 ciasta i równomiernie rozprowadzić. Na ciasto przelożyć ostudzony mus jabłkowy, a następnie przykryć pozostałą częścią ciasta. Wierzch posypać kruszonką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ok. 40 minut.
Mus jabłkowy zagotować z kaszką manną i cynamonem. Następnie wystudzić.
Składniki na kruszonkę dokładnie zagnieść.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przełożyć 3/4 ciasta i równomiernie rozprowadzić. Na ciasto przelożyć ostudzony mus jabłkowy, a następnie przykryć pozostałą częścią ciasta. Wierzch posypać kruszonką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ok. 40 minut.