paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Rybka z fasolką i sosem dla najmłodszych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Obiadek dla dzieci z filetem z pstrąga tęczowego fasolką szparagową oraz delikatnym cytrynowym sosem.

Rybka z fasolką i sosem dla najmłodszych

Składniki:

Rybka z fasolką i sosem dla najmłodszych

 

 

Sposób przygotowania:

Rybka z fasolką i sosem dla najmłodszych
Filet pstrąga ugotować na parze a następnie podzielić na mniejsze porcje. Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Fasolkę opłukać i również ugotować w osolonej wodzie, wycedzić. Ziemniaki i fasolkę ułożyć obok ryby. Przygotować sos: w rondlu rozpuścić masło na parze.Do masła dodać do smaku sok z cytryny i szczyptę kaszy manny energicznie wymieszać. Przygotowanym sosem polać danie.