Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Dorsz z warzywami na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka rybka z parowaru, która "sama się robi".

Dorsz z warzywami na parze Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorsz z warzywami na parze

 

  • 4 duże filety z dorsza
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 małego selera
  • przyprawa typu jarzynka
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Dorsz z warzywami na parze
Filety dokładnie czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, osuszamy, posypujemy odrobiną przyprawy typu jarzynka. Warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Marchew i seler kroimy w średnie talarki, a cebulę w pióra. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą, dokładnie mieszamy. Rybę gotujemy na parze około 5 minut. Dodajemy doprawione warzywa i gotujemy jeszcze 15 minut. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dorsz z warzywami na parze
Filety dokładnie czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, osuszamy, posypujemy odrobiną przyprawy typu jarzynka.
Dorsz z warzywami na parze
Warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Marchew i seler kroimy w średnie talarki, a cebulę w pióra. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą, dokładnie mieszamy. Rybę gotujemy na parze około 5 minut. Dodajemy doprawione warzywa i gotujemy jeszcze 15 minut.