anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Schab na zimną płytę

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Schab nie wymaga dużego wkładu energii a jest bardzo pyszny i niezwykle soczysty polecam zamiast wędliny ze sklepu

Schab na zimną płytę Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab na zimną płytę

 

Sposób przygotowania:

Schab na zimną płytę
Schab umyć i oczyścić, do garnka wlać wodę dodać obrany i pokrojony czosnek, listki laurowe, ziele angielskie, sól i resztę składników. Włożyć do zalewy schab.

Zagotować i gotować 6 minut odstawić do wystygnięcia, następnie ponownie zagotować i gotować 4 minuty.

Pozostawić w zalewie do wystygnięcia. Następnie wyjąć schab i zawinąć w folię aluminiową na 24 godziny.
Schab na zimną płytę
wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać
Schab na zimną płytę
schab nie musi być całkiem zamoczony w zalewie
Schab na zimną płytę
zawiniety schab w folię aluminiową będzie soczysty

Tagi:

schab