karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Schab na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wspaniały pomysł na wędlinę do kanapek - alternatywa dla sklepowych, często niesmacznych "szynko podobnych wyrobów".

Schab na kanapki

Składniki:

Schab na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Schab na kanapki
Schab w całości nacieramy marynatą, składającą się z oliwy z oliwek, czosnku niedźwiedziego, soli, pieprzu, słodkiej papryki przeciśniętego przez praskę czosnku i nitek chili. Zamarynowany schab wkładamy na noc do lodówki, aby mięso przeszło smakiem. Po całej nocy, schab wkładamy do małego naczynia żaroodpornego, a następnie pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 1,5 godziny. Upieczony schab odstawiamy do wystygnięcia. Zimny schab jest gotowy na kanapki.