Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1563]

Schab pieczony na kanapki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny chudy schab to rewelacyjna zdrowa wędlina na kanapki

Schab pieczony na kanapki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab pieczony na kanapki

Sposób przygotowania:

Schab pieczony na kanapki

Do miseczki wsypać po łyżeczce papryki słodkiej, ostrej, rozmarynu, soli i pieprzu, dodać po pół łyżeczki tymianku i majeranku. Wymieszać. Tak przygotowaną mieszanka natrzeć umyte mięso ze wszystkich stron, włożyć do rękawa do pieczenia, szczelnie zawiązać i schować do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Po tym czasie włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach około godzinę. Kroić plastry dopiero po ostudzeniu. Podawać na chlebie z dodatkiem sosu tatarskiego.

Redakcja poleca: