Strona główna Schab pieczony na kanapki

Schab pieczony na kanapki

Schab « poprzedni | następny »
Alex_M - Przepis na: Schab pieczony na kanapki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1199
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Schab pieczony na kanapki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszny chudy schab to rewelacyjna zdrowa wędlina na kanapki


trudność: łatwe
czas:

Schab pieczony na kanapki - SKŁADNIKI:

Schab pieczony na kanapki - PRZYGOTOWANIE:

Do miseczki wsypać po łyżeczce papryki słodkiej, ostrej, rozmarynu, soli i pieprzu, dodać po pół łyżeczki tymianku i majeranku. Wymieszać. Tak przygotowaną mieszanka natrzeć umyte mięso ze wszystkich stron, włożyć do rękawa do pieczenia, szczelnie zawiązać i schować do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Po tym czasie włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach około godzinę. Kroić plastry dopiero po ostudzeniu. Podawać na chlebie z dodatkiem sosu tatarskiego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab pieczony na kanapki (strona 1 z 1)  
Malgosia*Ieper

Malgosia*Ieper
offline

2013-05-10 17:00
Podoba mi sie pomysl, co miesiac mam caly schab i szukam nowych mozliwosci. Chyba nie zaszkodzi, jesli dodam swieze ziola - oczywiscie wieksza ilosc?
Skomentuj
Oceń:
0
Alex_M

Alex_M
offline

2013-05-13 20:58
Malgosia*Ieper napisał(a):

Podoba mi sie pomysl, co miesiac mam caly schab i szukam nowych mozliwosci. Chyba nie zaszkodzi, jesli dodam swieze ziola - oczywiscie wieksza ilosc?

nie zaszkodzi! wręcz przeciwnie! świeże jeszcze lepsze! :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab w panierce z semoliną Zapiekany schabowy Grillowany schab z duszonymi maślakami
Roladki w sosie śmietanowym Roladki schabowe z grzybami i warzywami Kotlety schabowe z nadzieniem
Schab w aromatycznej kiszonej kapuście Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane