Schab pieczony na kanapki

Schab « poprzedni | następny »
Alex_M - Przepis na: Schab pieczony na kanapki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1242
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Schab pieczony na kanapki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszny chudy schab to rewelacyjna zdrowa wędlina na kanapki


trudność: łatwe
czas:

Schab pieczony na kanapki - SKŁADNIKI:

Schab pieczony na kanapki - PRZYGOTOWANIE:

Do miseczki wsypać po łyżeczce papryki słodkiej, ostrej, rozmarynu, soli i pieprzu, dodać po pół łyżeczki tymianku i majeranku. Wymieszać. Tak przygotowaną mieszanka natrzeć umyte mięso ze wszystkich stron, włożyć do rękawa do pieczenia, szczelnie zawiązać i schować do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Po tym czasie włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach około godzinę. Kroić plastry dopiero po ostudzeniu. Podawać na chlebie z dodatkiem sosu tatarskiego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab pieczony na kanapki (strona 1 z 1)  
Malgosia*Ieper

Malgosia*Ieper
offline

2013-05-10 17:00
Podoba mi sie pomysl, co miesiac mam caly schab i szukam nowych mozliwosci. Chyba nie zaszkodzi, jesli dodam swieze ziola - oczywiscie wieksza ilosc?
Skomentuj
Oceń:
0
Alex_M

Alex_M
offline

2013-05-13 20:58
Malgosia*Ieper napisał(a):

Podoba mi sie pomysl, co miesiac mam caly schab i szukam nowych mozliwosci. Chyba nie zaszkodzi, jesli dodam swieze ziola - oczywiscie wieksza ilosc?

nie zaszkodzi! wręcz przeciwnie! świeże jeszcze lepsze! :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków
Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane