dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 858]

schab pieczony w rękawie foliowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne mięso z chlebkiem i bez :)

schab pieczony w rękawie foliowym

Składniki:

schab pieczony w rękawie foliowym

  • ok 1 kg schabu
  • ok 2 - 3 łyż przyprawy gyros
  • 1 łyż oleju
  • rękaw foliowy

Sposób przygotowania:

schab pieczony w rękawie foliowym

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przyprawę mieszamy z olejem na gładką masę i tą papką nacieramy mięso. Mięso wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Następnie wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 sopni ok 1 do 1,5 godziny. Przed końcem pieczenia ostrożnie otwieramy rękaw aby mięso lekko się przypiekło.

Redakcja poleca:

Tagi:

foliowy